Pauline Strand

Brödet

Publicerad 2013-04-10 16:38:27 i Mat, kakor och annat gott

Till frukost idag provsmakade jag äntligen brödet. Det var lite mastigt men smakade mycket bra ändå. Ska försöka göra det lite saftigare nästa gång tror jag. 
Och eftersom jag har lite smärre problem med att följa recept och inte riktigt är säker på hur jag gjorde så är detta ett ungefärligt recept:

4dl filmjölk
3/4 dl mörk sirap
1,5-2 dl frön eller liknande (jag hade linfrön, solroskärnor, sesamfrön och psylliumfrön)
2 dl hackad torkad frukt (jag hade dadlar och tranbär)
1 tsk bikarbonat 
0,5 dl rågkross
2 dl dinkelmjöl
3 dl grahamsmjöl 

Jag blandade bara filen och sirapen först. Hade sedan ner allt utom mjölen och blandade. Sist hade jag ner mjölen och la sedan ut degen i en form och körde in i ugnen i 75 minuter på 175 grader. Sjukt enkelt bröd att göra. 




Frukostmackorna med philadelfiaost, skinka och mjölk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pauline Strand

Hejsan! Mitt namn är Pauline och jag är 25 år. Jag bor i Örebro tillsammans med min hund Rut och min sambo Patrik, som dock bara är hemma ibland eftersom han annars jobbar inom försvaret. Själv spenderar jag tiden med att försöka plugga till jurist. Här får ni läsa om livet i allmänhet, alla tankar som har en tendens att snurra runt i mitt huvud och allt är skrivet med en massa felstavningar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela