Pauline Strand

What a wonderful night

Publicerad 2013-05-31 18:12:40 i Livet och sånt

Oh vilken underbar bal det blev igår! Hade så himla kul och kom instapplandes i lägenheten vid lite över fyra imorse igen. Nu har jag närmare 800 bilder från igår att gå igenom. Kommer komma en rejäl bildbomb sedan! Men här är hur jag såg ut: 

 

T.r.ö.t.t

Publicerad 2013-05-30 10:18:56 i Livet och sånt

Idag är det bal! Trött som ett as är jag. Mamsen somnade nyss i soffan och änskar att jag kunder göra det samma. Sova är något som min kropp har fått för sig inte är så bra för tillfället nämligt. Har oerhört fina påsar under ögonen nu till balen också. Underbart.
Ska stras fixa med lite fika innan jag ska vidare till sminkningen och sen frisören. Hoppas allt blir bra nu, håller tummarna!! Vädret kunde ju inte ha blivit bättre iallafall, strålande sol och 25 grader. Hej vad vi kommer svettas i klänningarna och kostymerna..

Sommar!

Publicerad 2013-05-29 14:34:29 i

Sitter på stationen och väntar på att mamsen ska komma. Ska bli kul att få träffa henne igen!
Och hon har prickar in dom bästa dagarna för att komma hit nu när det är 22 grader varmt. Har gått runt i shorts och kjol de senaste dagarna för det är så varmt och i hopp om att få lite färg på mina allt för bleka ben. Imorgon ska det vara 25 grader och strålande sol, vi kommer dö i balklänningarna och kostymerna. Men ska inte klaga. Hade likaväl kunnat vara -25 grader... Helt sjukt att det är balen imorgon förresten!!! SNART TAR VI STUDENTEN!

Saker jag önskar att jag vore bra på

Publicerad 2013-05-28 22:11:38 i Livet och sånt

1. Jag vill kunna skriva bättre. Kunna få ner alla ord på ett sådant fint och beskrivande sätt så det är en glädje att läsa det. Just att kunna välja rätt ord och få ihop dom i rätt ordning i en mening. Och kunna stava rätt och få allting rätt grammatiskt. Det hade varit så himla fint.

2. Jag älskar pianomusik och skulle verkligen vilja kunna sätta mig ner vid ett piano och bara spela. Få det att låta sådär underbart fint som det gör i musiken som jag lyssnar på. För pianomusik kan vara bland det finaste jag vet. Att kunna sitta och spela en kväll, kunna försvinna i musiken. Jag skulle vilja vara musikalisk i allmänhet men istället är jag lika tondöv som en gris.

3. Fånga ögonblick i fotografier. Jag är så dålig på det. Jag älskar att fota men missaar ofta de där perfekta ögonblicken eller så fångar jag dom inte på en tillräckligt bra sätt. 

4. Att ta hand om andra. Jag vill vara den personen som andra kan komma till om det är något. Jag vill finnas där för alla som jag bryr mig om och vill verkligen inte att dom ska ha det något annat än bra. Ibland är jag inget bra på det. Jag vet knappt vad jag ska säga och jag tycker att det blir jobbigt. Jag tycker det blir jobbigt att lyssna på andras problem när jag känner att jag har fullt upp med mina egna. Jag vill så gärna lyssna, jag vill att de ska komma till mig men ibland stänger hjärnan av. Och jag vill bli bättre på det. 
 
5. Att jag var bättre på att släppa saker. Att jag inte konstant ältar allt om och om igen. Att saker inte kan äta upp mig innifrån och att jag inte oroar mig för allt hela tiden. 

Publicerad 2013-05-27 19:03:11 i Livet och sånt

Fick världens finaste brev på posten idag äv Agnes. Det var så fin skrivet och verkligen ett bevis på hur underbar hon är! Tårarna rann som bara den ner för kinderna när jag läste det för det var så himla fint och underbart gjort av henne. Hon är den älsta vännen som jag har och jag är så otroligt glad över att jag har fått ha henne i mitt liv såhär länge! Världens finaste, bästa, omtänksammaste A, jag älskar dig så otroligt mycket! Fick en ring med i brevet som nu pryder mitt finger och påminner mig om vilken underbar kompis jag har varje gång jag ser den. Där kommer den få stta ett bra tag! 

There's no getting over

Publicerad 2013-05-27 14:12:44 i Livet och sånt

Idag har jag hittills fixat en bil till balen, skrivit ig på slutprovet i fysik, stapplat runt i mina stilettklackar i ett försök att hitta balansen och diskat hälften av diskberget.
Nu väntar jag på att folka ska komma ut efter provet för jag vill ha någon att gå och fika med. Sen väntar ännu mer roligt plugg och lite träning. 

Nothing heard, nothing said, can't even speak about it

Publicerad 2013-05-26 22:58:17 i Livet och sånt

Idag är det morsdag så överaskade mamma med ett blombud i eftermiddags. Hon blev jätteglad och hon förtjänar att få lite blommor. Världens bästa mamma även om hon har sina jobiga stunder ibland. Hon har allt en hel del fina sidor också för den delen!

Funderar på att gå och laga mig lite middag nu. Bättre sent än aldirg right? Gör som Frida och hoppas på ett fruktansvärt enkelt fysikpro imorgon. Min hjärna tog nämligen studenten för ett bra tag och är inte alls inne på samma spår som mig när det kommer till att plugga. 

God morgon

Publicerad 2013-05-26 11:43:07 i

Min kropp har fått lite fnatt när det kommer till det här med att sova. Vaknar klockan sex av mig själv varje morgon, oerhört irriterande... Idag var den dock snäll och väckte mig inte förrän vid sju. Lyckades somna om och vaknade sen igen vid nio och sen nu vid elva. Skönt med sovmorgon. Idag är en sån dag jag gärna hade velat få frukost på sängen... Hade varit sjukt gott!

Men ska snart ta tag i mitt liv. Har ett diskberg och en fysikbok som inte gör något av sig själva. Attans...

Helt sjukt, nu är det bara 50 dagar kvar tills jag sätter mig på ett plan i 36 timmar ner till Australien...

It is not said, I always know

Publicerad 2013-05-26 00:25:48 i Livet och sånt

Jag dör för det är så varmt i min lägenhet! Alla element är avslagna och fönstret har varit öppet hela dagen men ändå är det 24 grader här inne. Orkar inte. Så nu är alla fönsterna öppna istället i hoppet om att det ska bli lite svalare. Kan inte sova med något fönster öppet för det åker fförbi så mycket bilar utanför hela nätterna med hög musik, tutar, gasar på osv så vaknar bara då. Vilka I-landsproblem jag har...
Trött Pauline efter gårdagens och nattens bravader

Det kommer aldrig va över för mig

Publicerad 2013-05-25 19:47:57 i Livet och sånt

Hade väldigt kul igår! Först var vi hemma hos Patrik innan vi sedan drog oss vidare till malmia. Upptckte att jag hade fått punka på min cykeln, kul. Men vi hade kul! Micke åkte miniskidor, vi dansade och sjöng till Walter Bob, skrattade åt pojkbandet, shotade, hälsade på våra egna sätt, sprang runt och letade reda på våra egen mössor eftersom vi hade någon annans på oss. Slutade kvällen på sibylla där vi satt i någon timma innan vi slubblande hem vid fyratiden. 

Började morgonen med bakisfrukost i form av Ben & Jessy's i solen på stan med Elisa och Linn. Kom nyss på att det r allt jag har ätit på hela dagen... Dock har jag väl fyllt kaloriintaget för två dagar men jag tror allt lite mer mat skulle vara att rekomendera. 
Hänge efter det med Sanna, Maja och Elisa vid en solvägg och dog lite av värmelag. Sedan dess har jag legat hemma. Somnade om och vaknade tre timmar senare. (Ja mamma jag vet, du hade rätt du behöver inte säga något)
Ska nog se till att ta tag i det där med mat nu. Känns som det skulle vara smart. Har en hel del fysik sen jag måste göra. Fan...

Mössorna på!

Publicerad 2013-05-24 14:11:14 i Livet och sånt

Vi vann mot lärarna men förlorade mot teknikarna på femkamp, vi förlorade på boboll, mössorna på och humören är på topp! Vi har haft en så himla bra förmiddag och vädret kunde man ju inte ens drömma om att det skulle bli såhär bra! Nu är det ombytt från löparbyxor och träningssor till kjol och nu ska vi ner på stan en sväng. Ikväll bär det av på nya äventyr för att fira att mössorna är på!


21 dagar kvar!

Publicerad 2013-05-24 08:16:02 i Livet och sånt

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det nämligen MÖSSPÅTAGNING!!! Så nu ska vi snart iväg för att ha femkamp mor lärarna och teknikarna, spela boboll, grilla och på med mössorna. Kamerna och mössan när nu nerpackade och nu ska vi spöa lärarna och teknikarna!


Jag har fortfarande den där dåliga känslan i kroppen. Orkar inte med den, försvinn...!

-

Publicerad 2013-05-23 22:30:00 i Dagbok

Paniken är här igen. Jag sitter och kollar rätt ut och vet inget. Tårarna rullar igen ner för kinderna. Varför? Det är så mycket som jag inte vet svaret på. Men jag vet inte om jag ens vill veta. Jag vill förtränga. Jag vill förtränga mycket men jag vet inte hur. 
Jag hatar verkligen det här. Att jag inte kan bestämma något över mig själv. Att mitt humör, mina tankar och mina känslor styr mig. 
För att hålla allt borta kollar jag serier. Sålänge de är på så känner jag inget men så fort de tar slut så kommer allt direkt. Det finns inget mellanting, det är allt eller inget.
Jag orkar inte med det här längre. Kan det inte bara försvinna? 

Summer

Publicerad 2013-05-23 19:57:10 i Livet och sånt

Älskar hur Kiruna är just nu. Det känns som alla är lite extra glada nu på grund av vädret. Det är folk i hela stan som sitter på bänkarna och i gräset och äter glass, solar och umgås. Glassluckan på sibylla står det alltid folk och köar vid. På bussarna står det inte vart de är påväg utan istället Glad Sommar! Raggarbilarna är ute och åker runt, runt och runt Kiruna. Träden börjar sakta få knoppar och se lite gröna ut.
Alla är verkligen ute och njuter av vädret. Denna känslan är det aldrig i Skövde när första sommardagarna kommer. Men här är alla så förvånade över att det är såhär varmt såhär tidigt och det gör så det känns som alla uppskattar det mer och njuter av det lite extra.
Och jag sitter inne med den där jävla fysikboken. Jag är så sjukt less på det. Om jag kommer få spendera hela helgen med näsan i boken så jag klarar slutprovet och också kursen. Var nere en sväng och handlade förut och köpte lite mutor till mih själv. Men inte ens de fungerar nu. Jag.Är.Så.Less.Nu.


Turn up the music

Publicerad 2013-05-23 17:05:58 i Livet och sånt

Nu har det blivit riktig sommar här i Kiruna! Att kunna gå barbent i maj hade jag nog aldrig kunnat drömma om. Sen att mina ben lyser upp som en egen för dom är så bleka är något annat. Har spenderat mycket tid nere på grillplatsen i solen idag så fort vi hade en stunde över från skolan. Helt sjukt underbart! Inte kul att jag måste sitta inne och plugga massa fysik nu när Kiruna visar sig från en sån här underbar sida!

No shooting star to guide us

Publicerad 2013-05-22 22:26:33 i Livet och sånt

Det underbara vädret fortsätter här i Kiruna. Idag kunde man gå i t-shirt utan att frysa det minsta. Hela stan var full av människor som satt på bänkerna i solen eller i gräset som faktiskt redan nu har hunnit bli grönt. Träden har fått knoppar så hoppas det slår ut snart. Vore ju underbart med björkkvistar på flaket som man inte har behövt ha ståendes inne i flera dagar för att de ska slå ut.

Dagen spenderades iallafall tre timmar i en frisörstol så nu är utväxten borta, håret en smula ljusare och topparna är inte längre klyvna utan raka och fina. Resten av dagen har jag hängt med Fredrik. Vi vandrade ner till Ica, köpte massa god mat efter en massa problem att välja vad vi skulle äta men tillslut blev det tapas, gick hem hit sen och lagade all mat, satt sedan på taket och åt och pratade tills vi hade lite för ont i rumporna av det hårda taket så då blev det varsin soffa och säng istället. Kan knappt tänka mig ett bättre sätt att ha spenderat denna dagen på!
 


Någon supergod potatisgrejs som Fredrik gjorde, prosciutto, vindruvor, melon, ost, oliver och sallad på granatäpple, äpplen och ruccola. Gaaaaalet gott!

-

Publicerad 2013-05-22 07:33:00 i Dagbok

Nu är jag inne i allt det där springa runt för att hinna med igen. Men jag är på bra humör och är glad så jag tycker ändå om det jag gör. Men när jag är glad så kommer känslan av att allt är så fake. Att jag egentligen inte borde vara glad för jag har så mycket jag borde oroa mig för,  så mycket att göra istället för dom där roliga grejerna eller så kommer dagen när jag istället mår piss och varför var jag glad innan för då?
Och det känns så sjukt att jag gå runt och tänker så! Det är väl bra att jag gör något roligt då och då och inte bara sitter med skolarbete eller så? Det är väl inte fake att vara glad? Jag blir så förvirrad av mig själv och min egna hjärna ibland. Jag blir arg på mig själv. 
Sen vet jag också att nu när det är så galet mycket så kommer jag bryta ihop. Det blir för mycket i efterhand även om det är lugnt just då. Det är först när jag själv hinner fatta vad som händer och när jag hänger med som jag mår dåligt igen. Och hur ska jag göra för att jag inte ska göra det? Hur ska jag hålla mig flytande? 

I have died everyday waiting for you

Publicerad 2013-05-21 21:47:42 i Livet och sånt

Är så galet trött! Har blivit två nätter med för lite sömn nu och det känns. Huvudet har bråkat lite ikväll också på köpet, underbart. I have died everyday waiting for you
Ska snart bädda ner mig i sängen med lite skolgrejer och sedan säga god natt. Börjar känna sista paniken över allt i skolan. Om en och en halv vecka sätts betygen och det märks med allt vi har kvar att göra. På torsdag är det idrottsprov, fredag mösspåtagning, måndag fysikslutprov, tisdag biologiförhör och projektredovisning, torsdag matteprov och bal och sen på fredag sätts betygen. Men det är en del att göra fram tills dess... Hoff. Paniken innombords är inget att leka med känns det som. Hur ska jag hinna med allt och samtidigt orka med mig själv? Only time will tell.


Karl hade med sig go' fika till jobbet som vi satt och gottade oss med på rasten. 

If you want my future, forget my past

Publicerad 2013-05-20 23:16:37 i Livet och sånt

Blev en fin dag till slut. Hängde på skolan i några timmar och pluggade lite matte och umgicks med några av mina fina klasskompisar. Var hemma en snabbis sen innan jag drig vidare till sporthallen för att spendera några timmar där. Först ut var tyngdlyftningen i 1,5 timma. Var sjukt länge sedan jag var där. Men var så kul när Bosse vår tränare sa att jag har utvecklats så mycket och att det verkligen inte är samma tjej nu för tiden som det var när jag kom in i till tyngdlyftningslokalen första gången. Blev så glad att höra det! Har ju märkt själv hur jag har utvecklats, blivit starkare och fått in tekniken men det är ändå en helt annan sak när man får höra det från någon annan. Superkul! Är ännu mer motiverad till att fortsätta med det nu, får se hur det går i Australien. Men det är en sjukt kul sport! 

Efter tyngdlyftningen var det sen 1 timmas box. Kännde även där att jag har blivit mer vältränad för jag blir inte sådär extremt jäkla slut som jag blev innan även om jag tar i och ger gärnet. Saknar det lite... Kanske behöver köra lite längre pass för att bli det nu? Aja, trött blev jag ändå! 

Hemma så gottade jag mig med massa mat. Lax och ungsbakade rödbetor, sötpotatis, morötter och sparris med go' såsen. Sjuuuukt gott och jag är fortfarande otroligt mätt fast jag åt för två timmar sen... Har hunnit med att prata nästan en timma med fina kompisen Julia hemma i skövde. Hade lite catching up att göra. Hon har nyss kommit hem från Aiya Napa och berättade om äventyren där + att hon har fått reda på att hon har kommit in på en skola i New York dit hon flyttar i höst för att plugga i fyra år. Så himla kul för henne! Så nu har jag lite New York-resor att planera in!

Publicerad 2013-05-20 10:21:43 i Livet och sånt

Går runt hemma och njuter av ljudet från smattret av regn mot fönstret. Älskade verkligen det ljudet! Ska så småningom ta mig iväg till skolan en sväng. Hoppas regnet kan göra ett uppehåll precis när jag går och sedan börja igen när jag är framme... Hade varit något!

Don't show emotion and never whine

Publicerad 2013-05-19 23:45:50 i Livet och sånt

Det blev en löptur med Karl och Magnus efter jobbet idag. Inte så lång och inte så utmattande vilket var skönt med tanke på att mina ben fortfarande känns lite sega efter milen i fredags. Lyxade till det med smoothie, knäckebröd och grönsaker med guacamoledipp nu ikväll och har suttit nersjunken i soffan och kollat i gossip girl och tända ljus. Lite söndagsmys sådär. Nu ska jag snart bädda ner mig i sängen och läsa lite innan jag somnar, blir fint!
 

She has always been neither black or white

Publicerad 2013-05-19 12:34:02 i Livet och sånt

Blev en fin kväll på skolan med ungefär 15 stycken som satt i soffor och kollade mello. Ljudet höjdes och det var allsång under Sverige och när poängen delades ut så var det jubel om Sverge fick några. Tråkigt att det gick så dåligt för Sverige men Danmarks låt var riktigt bra så dom förtjänade att vinna! Själv hejade jag på Malta. Eller Grekland för deras låt var så sjuk haha. 
Innan så kompenserade jag och Elisa för springturen som vi gjorde dagen innan med feta hamburgare. Jäklar vad gott! Egentligen tycker jag inte om hamburgare men någon gång då och då är det sjukt gott. 

Idag tog jag lååång sovmorgon och låt och snoozade ända till tolv. Woops. Nu vankas det bananpankakor till frukost och sen ska jag iväg och jobba några timmar. Se om det händer något mer kul denna söndagen.

Fina kvällen

Publicerad 2013-05-18 12:10:07 i Livet och sånt

Vilken underbar kväll det blev igår! Ändrade planerna lite så efter jag Elisa hade varit ute och sprngit bestämde vi att det var alldeles för fint väder för att vara innomhus. Så vi fick med oss Patrik, Thirza. Linn och Erik, åkte och handlade engångsgrillar och åkte sedan upp på loussa och grillade. Hade lite problem med att komma upp men efter några försök och lite putthjälp på kom vi upp. 

Där startade vi grillarna, fotade en massor och hade supermysigt och kul! Efter att patriks flintastek hade legat två timmar på grillen och fortfarande inte var klar så gav vi upp, packade in allt + oss själva i bilen. Jag och Elisa satt i bakluckan och skrattade. Mötte upp Maja på vägen ner så även hon hoppade in i bilen och åkte med. Sedan åkte vi runt i stora Kiruna.

Hamnade hemma hos mig lite så Patrik kunde steka klart sitt kött och äta. Sedan blev det en sväng ner till Sibylla där Linnéa och Agnes jobbade för kvällen och vi åt lite mjukglass. Satt och förundrades lite hur fulla vissa människor kan bli och sedan åkte vi hem igen. Kon inte i säng förrän vid tvåtiden men oj vad kul vi hade! Älskade vänner! ♥
 

And keep talking that mess, that's fine

Publicerad 2013-05-17 17:07:08 i Livet och sånt

Oh vad jag hatar matte ibland!!!!! Hade pluggat lite och kunde de olika delarna hyfsat. Men inte fattade jag någonting på provet. Kunde påbörja vissa uppgifter innan det sen tog stopp. Blir så less. Har spenderat hela dagen inomhus trots det underbara vädret. Hade mycket helre varit ute än suttit med näsan i en mattebok kan jag ju säga. Sitter och tröstäter lite vattenmelon nu istället. Snart ska jag få spendera lite tid utomhus iallafall. Svettandes ihop med Elisa, oerhört fint! Vi ska nämligen ut på en långrunda med löparskorna på. Långsamt är det vi har kommit fram till hittills iallafall. Konditionen är ju inte som den borde vara nu efter vintern. Men man ska ju börja någonstans sägs det! Hoppas det kan hjälpa lite mot mitt tunga huvud också. Det hänger inte riktigt med mer nu efter två nätter med för lite sömn.
Efteråt bjuds det även på mat av Patrik. Så ska ställa mig och fixa med efterrätt nu för något måste jag ju också bidra med och om det är något jag kan så är det onyttiga sötsaker. 

Vattenmelon, fika och massa matte

Publicerad 2013-05-16 20:34:27 i Livet och sånt

Inte ens tre timmar matte har dödat humöret än, jag är chockad.
Idag har varit en sådär fin dag. Vädret är underbart för att vara Kiruna, idrottslektionen idag var kul och jag och Thirza/Linnéa ägde(?) på badminton, det blev en mysfika med Thirza och Elisa på safari förut och nu sitter jag här och äter vattenmelon på roligaste sättet någonsin som Elisa lärde mig.
Jag har insett hur mycket jag har saknat mina underbara vänner och jag har njutit av att få umgås med dom idag igen. Helt sjukt hur fina dom är, känner mig riktigt bortskämd ibland!
Jag har haft flera saker som hade kunnat förstöra humöret idag egentligen men jag är så himla glad att dom inte har gjort det. Samtidigt har jag den där tanken att "hjälp, varför är jag så glad? Imorgon kanske jag knappt tar mig upp ur sängen igen". Det känns som jag är falskt lycklig då. Men det ska jag försöka att inte tänka på nu!

It's a mystery

Publicerad 2013-05-15 23:22:50 i Livet och sånt

Tillbaka i Kiruna. Det var med blandade känslor som jag klev innanför dörren till lägenheten ikväll. För det första så älskar jag min lägenhet men samtidigt så är den Kiruna och Kiruna är likamed kaos. Men men. Åt fyra bullar och sköljde ner det med Loka till middag. Såg att blommorna såg lite ledsna ut så passade på att vattna dom med lokan lite också. Gick en sväng till fina Elisa som hade köpte mjölk och fil åt mig. Fastnade såklart där ett tag och stod och pratade.
Nu är jag tillbaka hemma och sitter och ät arg för att jag glömde mitt internet. Hittade det ingenstans hemma så trodde att jag hade lämnar kvar det här men så var det tydligen inte.
Är lite fucked up av att det fortfarande där ljust här också, mina ögon är trötta men min hjärna har inte fattat att det är sent. Funderar på om det kan vara dags att börja plugga till fysikprovet snart också. Men det löser väl sig.


Tidsfördriv

Publicerad 2013-05-15 19:03:25 i Livet och sånt

Hänger på Arlanda för tillfället. En timma tills flyget upp till kalla Kiruna går. Har redan dödat tid med att äta och lite sånt så nu sitter jag här och kollar ut på det fina vädret och flygplanen. Det är klarblå himmel och strålande sol, underbart! I Kiruna ska det tydligen var tre grader och halvmolnigt, mysigt. Men imorgon ska det tydligen bli hela 13 grader och sol, hör och häpna!

Längtar helt galet efter sommaren. Att kunna gå runt i fina sommarklänningar, hoppa i sjön, spela krocket och badminton i trädgården, har sena grillkvällar och se hur solen går ner över sjön, äta glass i mängder och bara njuta.

Jag hade ju kunnat döda lite tid med att plugga fysik. Varför är det så svårt att ta tag i vissa saker?!

-

Publicerad 2013-05-15 00:40:00 i Dagbok

Imorgon, eller idag, så åker jag tillbaka till Kiruna igen. Nu ska jag lämna min bubbla som jag har haft här hemma och som har bestått av att äta alldeles för mycket bullar, gå ut och gå, läsa böcker och bara göra vad jag känner för. Nu när jag kommer tillbaka till Kiruna så kommer alla måsten igen. Då kommer det fullspäckade schemat där jag springer mellan olika saker för att hinna med allt. Nu känner jag hur paniken är påväg krypandes igen. Jag ahr inte gråtit sedan jag kom hem. Jag vet inte hur länge sedan det är jag senast klarade mig utan att gråta så länge. Men jag vet att när jag kommer tillbaka till kiruna så kommer jag snart gråta mig själv till sömns igen. 

Fastnade i min kalender nu ikväll. Jag satt i en halvtimma och försöker tänka på när jag hade någon lucka till att bara slappna av och vara mig, När jag ska hinna ha den där bakdagen med kompisarna och när jag ska hinna plugga in två fysikkapitel så jag klarar kursen. Hade inte jag haft min almenacka så hade jag inte haft koll på min vardag, det är något som är säkert iallafall.

Det är något varje dag. Är det inte jobb så är det träning eller något annat. Jag har inte en enda dag där jag bara ska gå till skolan och sen hem utan något annat under dagen. 
Egentligen borde jag inte klaga, jag har valt att göra allt själv. Men nu kommer jag inte hinna med att kunna gå ut och gå en mil på dagen för att jag känner för det. Nu kommer jag inte hinna ligga och sträckläsa en bok. Nu kommer jag knappt hinna laga mat och duscha. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet. 30 dagar kvar till studenten. 
 

Livet typ

Publicerad 2013-05-14 14:27:35 i Livet och sånt

Klockan är halv tre och vad har jag hittills hunnit med idag? Först så låg jag och snoozade i två timmar, oerhört nödvändligt om jag får säga det själv. När jag väl kom upp så passade jag på och göra go'frukost i form av scones, färska jordgubbar och pepparmintste. Precis när frukosten nästan var uppätet så kom Anna och då fastnade jag ju självklart vid bordet och satt och pratade med henne ett tag. Sen sjunk jag ner så skönt i soffan och läste boken som jag egentligen gav till min lillebror idag "En lat jävels guid till A i alla ämnen". Tänkte att den kanske kan vara givande att läsa med tanke på att jag har fysikprov på torsdag och matteprov på fredag. Jag menar, då är det nog bättre att jag ser till att läsa den boken istllet för att faktiskt plugga till proven. 

Ahh ibland önskar jag att jag bara hade en smuuuula mer motivation till skolarbeten. Hade underlättat ganska mycket. Måste.Ta.Mig.Själv.I.Kragen.Och.Börja.Plugga.Den.Där.Jäkla.Fysiken.Och.Matten!!!! 
Men först funderar jag på om jag ska ta mig ut och springa lite. Jag menar, det regnar ju faktiskt ute och jag älskar att springa då så borde ju ta vara på stunden. Hahaha, det är ett under att jag är godkänd i alla ämnena. Hittade finaste dikten i boken.

Isn't crazy

Publicerad 2013-05-14 11:25:13 i Livet och sånt

Idag är en sån där dag där det känns som jag skulle kunna sova hela dagen. Var vaken i en kvart imorse vid sextiden för då skulle det sjungas för lillebror som fyller år idag. Helt sjukt att han blir 16 år, han ska ju vara liten? Nu för tiden är han ett huvud längre än mig..
Somnade sedan om efter sjungandet och vaknade nu och känner mig ändå inte utvilad. Men har massa rolig fysik och matte att ta tag i så nu måste jag gå upp... Funderar på att lyxa till det lite och baka scones till frukost, hade varit sjukt gott!Nu närmar det sig...

Publicerad 2013-05-13 22:40:43 i Inför Australien

Idag har jag varit duktig och ansökt om visum i Australien. Jag har även en timma senare fått svar på att min visumansökan godkändes.Älskar hur lätt det var att söka och få visum! Fylla i ett dokument på nätet, skicka in, betala och en timma senare hade man svar.
Fick även min första australienska dollar av Anna idag. Gillar att de australienska pengarna är gjora av plast så det är helt vattentåliga.
Helt sjukt, nu är det bara drygt två månader kvar tills jag flyttar ner! 

Lycka

Publicerad 2013-05-13 19:48:37 i Livet och sånt

Jag blir så glad av detta. Glad och sitter och skämms på samma gång. Jag tror jag blir lite för insatt och beroende av serier... Men dom som inte har sett senaste grey's avsnittet som kom ut i fredags bör inte kolla detta klippet.

Because of you I find it hard to trust

Publicerad 2013-05-13 16:52:31 i Livet och sånt

Idag började jag morgonen med att tvätta ut mitt smörpaket i håret, tog på mig kläder som inte var träningskläderna eller lillebrors förstora kläder och satte mig sedan på bussen in till stan. Hela bussresan så växte den där klumpen i magen och jag fattar inte varför. har det så lugnt och skönt här ute på landet och helt plötslgt skulle jag in och träffa människor igen. Haha, jag gillar verkligen inte att vara bland folk.. Men klumpen försvann iallafall när jag såg anledningen till att jag hade orkat mig in till stan, Elin! Så underbart att få krama om henne igen! Tog ett tag innan vi kunde släppa varandra och sen gck vi och spontankramades lite resten av dagen. Blev en lunch på stan efter mycket velande över vart vi skulle äta, lite shopping och sist satt vi och njöt lite av solen på torget med jordgubbar och chailatte. Sedan satte jag mig på bussen hem igen och nu är jag hemma i tryggheten igen. Men oj viljet fin måndag jag hade ändå! Nu ligger jag i sängen och ska ta tag i skolarbeten som jag missar i skolan nu. Inget som är speciellt kul men som måste göras. 32 dagar kvar till studenten. 

Almost the end

Publicerad 2013-05-12 21:59:12 i Livet och sånt

Nu är resa tillbaka till Kiruna bokad. På onsdag åker jag tillbaka så jag är uppe på kvällen. Blev två dagar senare än vad som var tänkt men det fanns inga resor alls tidigare utan allt var fullbokat. 
Vill egentligen inte upp. Har det så bra här hemma när jag är borta från allt. Alla tankar och känslor är som på ett nolläge nu och jag vet att dom inte kommer vara det när jag kommer upp till Kiruna igen. Då kommer paniken och ångesten tillbaka med fullt slag igen. Så nu börjar den där klumpen i magen växa sig större när jag vet när jag ska tillbaka igen. Vill inte lämna min bubbla här ute på landet.

33 dagar kvar till studenten. 36  dagar kvar tills jag sägger mig i husbilen och lämnar Kiruna för sista gången. Nu det senaste har jag börjat se fram emot det igen och inte ha den ångesten som jag har haft innan. Det finns vissa människor som det kommer vara helt galet jobbigt att säga hej då till men det finns samtidigt vissa som jag är glad att jag aldrig behöver se igen. Ska ändå bli skönt att avsluta detta kapitlet i livet och gå vidare. 

Do you have to make me feel like there's nothing left of me?

Publicerad 2013-05-12 21:06:00 i Inför Australien

Idag har jag inte gjort mycket. Mest legat i soffan med en bok i handen. Så länge sedan jag läste. Men egentligen njutar jag inte av det känns det som utan jag gör det bara för att fylla tiden med något.
Var med föräldrarna och Anna som är tillbaka en sväng från Australien och gick vallevandringen idag. Den är 1 mil och är konstant uppför eller nerför. Men det var mysigt. Vi pratade om vad jag ska göra för resor när jag är i Australien, när familjen ska komma ner och hälsa på och massa sånt. Känns skönt att jag har Anna och co nere i Australien som jag alltid kan åka och hälsa på.

Skypade lite med familjen som jag ska jobba hos idag också. Bestämde att jag kommer flyga ner ungefär 17-18 juli någongång och så kommer jag ha huset för mig själv i någon dag innan familjen kommer tillbaka från sin semester. Så kan jag försöka få iordning på dygnet och känna mig lite hemma innan nästa stora intryck av tre barn och två vuxna kommer hem och vill visa mig allt. Tror det kommer bli finfin! Slutar jobba för den familjen sista januari också så får jag se om jag fixar något mer jobb i Australien, bara reser runt ett tag eller om jag tar mig tillbaka till Sverige då. Only time will tell. 

Det här om träning.

Publicerad 2013-05-11 23:10:00 i Livet och sånt

Träning. Det är lite som en drog för mig. En drog som jag tyvärr har lyckas klara mig utan de senaste veckorna. Eller klarat och klarat, jag har varit sjuk så jag har inte kunnat träna. Allt jag vill är att springa intervaller i en backe tills mina ben darrar, springa långt så jag rensar tankarna, ut och cykla en hel kväll, boxa skiten ur mig själv, klara den där extra vikten på tyngdlyftningen. Känna hur alla endorfinerna sprider sig i kroppen och lyckan som varar för någon timma. 

Jag älska träning. Men det senaste har det varit som en press att jag måste träna. Varför måste jag det för? Jag vill träna för att det är kul! För att jag mår bra av det! Men det är sånt himla tjat överallt ifrån bloggar, folk runt omkring en, tidninger osv om att man ska träna för att få den där kroppen man vill ha. Att allt är så utssendefixerat när det kommer till träning. Vi började med squat-challenge några i klassen och jag tycket det skulle bli skitkul att få lägga sig med ben som är helt slut varje kväll. Men nu har det blivit så jag känner mig tvingad till det. Jag ser inget kul i det alls. Så nu vägrar jag att göra det. Jag vägrar att träna för att jag måste och inte för att jag vill. 
 
Det känns som det är en sån himla press på att man ska äta bra, men ska tränna ordentligt osv. Man känner sig pressad till allt vilket gör att det roliga i det försvinner. Man äter inte den nyttiga maten fast den egentligen är hur god som hellst. Man ligger hemma och skiter i träningen fast den egentligen är skitkul Det är som när man är tvingad till att läsa en bok på svenkalektionerna. Även om man älskar att läsa böcker blir det då jobbigt tt göra abar för att man är tvingade till det. 
 
Jag vill vara den där som klarar all. Som kan springa en mil snabbt, som orkar med alla dom där vikterna när jag styrketränar, den som alltid lagar god och hälsosam mat. Jag vill vara bäst! Men vem vill inte vara det egentligen? Och hur ska man lära sig att man inte alltid kan vara bäst utan att det är grymt att vara medelmåttig ändå? Jag menar, är det inte bättre att träna och äta bra även om man inte är bäst på det? Det finns ju så många som inte ens klarar av det. Hur ska man lära sig att vara nöjd över det man gör och inte känna sig dålig för att någon annan är duktigare och bättre? 

Det är fult att ha för mycket fett på kroppen, det är fult att ha för mycket muskler. Man ska inte säga när mycket när man tränar och man får inte säga när man äter nyttigt för det finns alltid någon som ska kritisera något av det. Hur ska det vara egentligen för att vara rätt? Kan man inte bara få träna för att det är kul? Äta nyttigt för att det är gott? Måste man ha som mål att få en snyggare kropp? Måste man ha som mål att gå ner x antal kilon?

There is too much going on these days

Publicerad 2013-05-11 18:39:39 i Livet och sånt

Idag är en sån där tom dag igen. Har gått runt hemma i lillebrors förstora mjukisbyxor och hoodtröja, oerhört vackert! Ibland är jag lite extra glad att vi bor på landet så ingen ser mig. Låg en stund ute i hängmattan med en bok i förmiddag, blev störd av mamma hela tiden för hon satt och kollade efter stugor att köpa. Vi hittade mysigaste torpet med världens igenvuxna trädgård som man kan köpa och renovera upp. Jag och mamma är jättetaggade men pappa är inte lika sugen..
Gick sen upp och la mig i sängen istället för att fortsätta läsa men då somnade jag bara. Drömde och hade mig i någon timma eller så. Funderar på om jag ska ta tag i lite bakning nu. Var allt för länge sedan och älskar att göra det. 

Want you to stay

Publicerad 2013-05-10 18:15:06 i

Blev bara en kortisprommenad på 3 km. Bortglömt var nämligen att jag skulle vaccinera mig idag då ville dom inte att jag skulle ut och gå milen efteråt. Fick inte bara en spruta utan två. Dom kom på när jag var där att jag kunde ju ta bägge nu så blev stucken i varje arm. Vuxen som jag ät så fick mamma sticka mig eftersom jag är en smula spruträdd. Hon vet hur hon ska göra för att det inte ska göra så ont.

Hänger nu på en parkering och väntar på lillebror som ska sluta sin träning. Sen blir det grillat hemma och besök av mormor, farmor och Anna som är i Sverige nu en kortis. Och farmor skulle ha med sig bullar till mig, lycka! Har varit sugen på hennes bullar i två veckor nu...

Summer feelings

Publicerad 2013-05-10 14:15:51 i Livet och sånt

Idag har jag hängt ute på altanen i värmen och solen hela dagen. Började med godfrukost, en filt runt benen och senaste grey's avsnittet. Har sedan legat i bikini med musik spelandes. Ett försök att få lite till färg på mina allt för vita ben. Gick ju inget vidare dock. Lär matcha studentklänningen fint sen! 

Sen i eftermiddag ska jag skjutsa in lillebror till träning och passa på att åka upp till berget och gå en sväng under tiden. Igår blev det 1,5 mil prommenerat och tror det blir ytterligare någon mil prommenad idag. Älskar att gå. Skulle vilja springa så jag är sådär underbart slut sen men vågar inte det riktigt än eftersom jag fortfarande inte är 100% pigg efter att jag var sjuk. 

Känner mig likgiltig till att just nu. Inget är speciellt kul eller värt att vara glad över men samtidigt är det inget som är jobbigt. Nästan som jag känner mig tom stundtals även om jag har en klump i magen konstant. 

Från hjärtat del 2

Publicerad 2013-05-10 10:55:58 i Dagbok

Om det jag skrev igår. Jag vill inte ha medlidande. Jag vill inte att folk ska tro att jag vill att dom ska tycka synd om mig eller att jag är beroende av vad andra tycker och tänker om mig. Jag skrev det för att vara öppen. För att jag har hållt allt inne länge och det gör allt värre. Jag har skrivit dagbok för att få ut det men det hjälper inte, det är som att hålla allt inne för då vet ändå ingen om när jag mår dåligt.

Det är samma igen, varför är det så tabubelagt att säga att man mår dåligt? Jag skriver när jag mår bra och känner mig riktigt lycklig så varför kan jag inte få skriva att jag mår riktigt dåligt utan att folk bara tror att jag vill ha uppmärksamhet och medlidande? Jag kan inte säga ens till mina närmsta vänner när jag mår dåligt utan jag låtsas som ingeting. Men skriva kan jag. För det känns lättare. Jag kanske inte får ner rätt ord för att beskriva hur jag känner mig men jag kan ändå få ner att jag inte mår bra. 

Det är sjukt egentligen att man måste förklara sig när man berättar att man mår dåligt. För hade jag skrivit att jag mådde bra hade jag aldrig fått hört något om det och hade inte behövt förklara något. 

Från hjärtat

Publicerad 2013-05-09 21:01:35 i Dagbok

Det här med att må dåligt är väldigt tabubelagt. Att vara fylld med ångest är inget man berättar om utan man håller det för sig själv. Varför är det så? Varför känns det så fult att inte må bra? Varför kan man inte berätta och visa det lika lätt som att man mår bra och är glad? Varför klistrar man på det där leendet och låtsas som ingenting när man samtidigt känner som något äter upp en innifrån?

Jag mår inte bra. Jag har konstant ångest över allt jag säger, gör eller tänker. Även för sakerna jag inte säger, gör eller tänker har jag ångest och mår dåligt av. När jag är ensam hemma så är det inte ovanligt att jag faller ihop på golvet med tårar som strömmar ner och hyperventilerar. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Varför känner jag så? Vad har jag att må så dåligt över? 

Den senaste 1-2 månaderna har det varit värre. Jag har alltid haft perioder i mitt liv där jag har mått sämre och sen även perioder där jag har mått bättre. Men ångesten är alltid där även om den ibland är värre. Jag känner mig så hjälplös över mig själv. Jag kan vakna en dag och inte orka göra något. Jag vill knappt gå upp ur sängen och jag känner mig bara så tom. Så fort jag gör något och får minsta lilla motgången så rasar hela världen. Vissa dagar är bättre och jag kan knappt förstå hur jag kan ha några problem. Och så kommer nästa dag och jag vet än en gång inte vart jag ska ta vägen. 

Ärligt talat så mår jag riktigt dåligt och jag vet inte hur jag ska ändra på det. Jag försöker vara glad och göra saker för att hålla humöret uppe men det funkar inte längre. Nu är det inte längre ovanligt att jag nästan bryter ihop på platser som inte ens är hemma i ensamheten. Många tårar har fällts bakom solglasögonen. Nu har ångesten och paniken blivit så stor att jag inte ens sover ordentligt. Jag vaknar flera gånger på nätterna. Jag drömmer mardrömmar som jag aldrig har gjort förut. Jag har jätteproblem med att somna. Jag är konstant trött känns det som. 

Jag har sedan några veckor sen gått och pratat med en kurator. Jag har knappt berättat det för någon. Det känns som på något sätt som ett misslyckande att jag inte längre orkar med mig själv utan måste få hjälp än en gång. Detta är nu fjärde kuratorn/psykologen som jag pratar med i mitt liv. 

Bara en sån sak som att inte vara sams med en person är hemskt. Jag vill så gärna att de ska veta hur jag känner känner, mår och tänker kring allt. När de inte förstår och inte ens försöker sig förstå så försöker jag bara mer och blir ännu mer besviken och sårad. Jag kan älta allt som jag har sagt i dagar. Jag har ångest för allt som jag borde ha gjort och sagt. Jag har ångets för allt som jag har sagt och gjort. Jag kommer aldrig undan. Jag kan aldrig släppa taget om något och sluta tänka om det utan det är som något som äter upp mig innombords hur mycket jag än försöker.

Jag blir inte längre förvånad när någon sviker eller lämna mitt liv även om det är något som är så sjukt jobbigt. Jag menar, hur ska någon orka ta del av mig och mitt liv när jag inte ens själv orkar med mig själv stundtals?

-

Publicerad 2013-05-09 18:21:03 i Dagbok

Vi ska snart få hit lite gäster och jag sitter halvliggandes i soffan och känner mig helt slut. Hatar den här känslan. Har knappt gjort något idag mer än tagit det lugnt och varit ute och gått. Förstår aldrig hur jag kan vara såhär trött. Stundtals känns det som ingen sömn i världen skulle göra mig pigg.
Känner mig så maktlös över min egna kropp ibland.

My pride, my ego, my needs and my selfish ways

Publicerad 2013-05-09 14:40:11 i Livet och sånt

Har det underbart här hemma. Sov för första gången på länge en hel natt utan att varken ligga och vrida och vända mig i en timma för att somna och inte vakna en enda gång under natten. Ändå känner jag mig sådär slut och trött och har gjort det hela dagen. Gjorde amerikanska pannkakor med nutella och färska jordgubbar till frukost och hela familjen satt ner tillsammans och åt. Så kul när jag, Erik och mamma trängs runt en tallrik för att alla måste ta kort på maten.. Pappa sitter där i sitt hörn och skrattar åt oss.
Jag och mamma snörade sen på oss skorna och gav oss ut och gick i lite över en timma i skogen med vovven. Så himla fint ute nu! Det var antingen hur grönt som hellst av alla ramslöksblad eller helt vitt av vitsipporna. Såg ut över hela Melldala och Lången. Älskar verkligen detta, Hur underbart fint det är här hemma. Det slår såklart inte utsikten som finns i kiruna. Men där finns inte denna våren som är underbar. Jag älskar verkligen våren och är så himla gald at jag åkte hem så jag får uppleva den hemma iår lite också.  


And it haunts me every time I close my eyes

Publicerad 2013-05-08 23:00:23 i Livet och sånt

Så otroligt skönt att vara hemma igen! Satt på tåget och såg hur regnet föll mot marken, kände världens bästa lukt av regn när dörrarna öppnades på stationerna. Är helt slut nu och ligger nerbäddad i sängen med världens skönaste älg-pjamasbyxor på mig. Oerhört glamoröst! Sov lite över två timmar inatt så har en hel del sömn att ta ikapp. Ska försöka med det nu medan jag är hemma. Inga måsten. Jag ska sova, gå ut och prommenera, läsa böcker och bara försöka koppla bort allt lite.

Idag har jag varit glad/nöjd/stolt över:
  • Att jag faktiskt bokade hemresan och fick kunde krama om min familj nu ikväll.
  • Att jag hade så himla tur och kom på det första tåget som faktiskt kom iväg i tid från cantralen och kom hem utan förseningar.
  • Killen på 7 eleven butiken som fick mig att le genom att säga att snygga tjejer som jag fick en gratis banan. Då stod jag där med en tung väska, påsar under ögonen, gråtfärdig och kände mig så hemsk. Kunde inte kommit vid ett bättre tillfälle.
  • Att jag förskte förklara även om det misstolkades och inte hjälpte något.
  • Alla mina underbara kompisar! Att även vissa befinner sig på andra sidan Europa eller på andra platser i Sverige så får dom mig att må bättre genom deras grymma ord som de skriver och säger.
  • Att Sanna ringde från One Direction-konserten så jag fick höra pojkarna lite iallafall. 
Idag är det mycket jag är tacksam för även om jag inte mår bra. För egentligen så finns det så himla mycket fint som jag inte lägger någon uppmärksamhet på för jag har så lätt att bara se det jobbiga. 

Kaos

Publicerad 2013-05-08 17:46:00 i Livet och sånt

Helt galet vilket kaos det är i Stockholm! Det hade blivit något strul så alla tåg var typ två timmar försenade och det var folk överallt. Fattar inte vart alla människor kom ifrån. Att ta sig tio meter tog fem minuter. Sånt kaos är inte bra för en människa som får panik av för mycket folk..
Men jag hade världens tur och kom på ett av dom första tågen som faktiskt gick i tid. Egentligen skulle jag ha åkt med ett annat tåg först och sedan bytt till detta senare. (Bokade ju lite i sista minuten så då blev det en halvmysko ihopsnickrad biljett) men nu är jag påväg på sista biten hem iallafall! Något som är lite irriterande är att jag är svinhungrig och det inte finns någon restaurangvagn på detta tåget.. Har en flaska vatten att överlever på i tre timmar tills jag är hemma.

-

Publicerad 2013-05-08 13:14:04 i Dagbok

Det blev en resa hem. Har funderat på att åka hem i någon vecka nu men aldrig kunna bestämma mig hur jag ville göra. Igår kände jag att jag behövde få komma ifrån Kiruna ett tag så bokade biljetter hem inatt. Kiruna är mitt hem nu men samtidigt är det ett jobbigt och tungt hem. Kiruna har alltid varit kaos på ett eller annat sätt. Är det inte med personer så är det med skolan. Det senaste har det varit med båda vilket gör att jag känner att bägaren snart rinner över.
Det sköna är då att faktiskt ha möjligheten att få en paus från allt. Att få fly lite från livet i Kiruna och få komma hem där det inte finns något som påminner om Kiruna eller allt det jobbiga där.
Jag vet att det är dumt att fly från sina problem men ibland behöver man distans till allt. Att inte vara omgiven av allt som påminner en om det jobbiga. Och det är det jag gör nu. Jag vet inte om jag kommer umgås med några kompisar eller om jag bara ska passa på att vara hemma och umgås med min familj och ta det lugnt. Ta det inte på något dåligt sätt om jag inte hör av mig och vill träffas för jag hoppas ni vet att jag älskar er men ibland behöver man lite tid för sig själv.

-

Publicerad 2013-05-08 01:30:00 i Dagbok

Han var här ikväll. Jag vet inte hur mycket jag borde skriva egentligen. Men han ångrar inget. Vi ser det som hände och var på olika sätt och ingen av oss förstår hur den andre tycker, känner och tänker. Det gör ont att något som en gång var så himla lätt helt plötsligt har blivit så förvirrande och jobbigt. Bara att höra hur annorlunda knackningen var. Hur annorlunda vi var. Allt är verkligen helt annorlunda och jag kan inte föstå det.

Har spenderat kvällen med Patrik sen. Bröt ihop och han fanns här och höll om mig. Fick mig sedan på bättre humör och vi åkte och köpte massa mat och glass på Statoil. Fick till och med köra hem sen, oj vad jag skrattade! Behövde denna avslutningen på kvällen och jag är så otroligt glad att Patrik var här. Annars hade jag verkligen inte klarat denna kvällen. Nu sitter vi nerbäddade under filtar i soffan och kollar på Ted, jag lär somna snart.
Jag är glad att jag inte är ensam nu. Skulle bryta ihop för jag är så himla förvirrad och sårad.

Middag

Publicerad 2013-05-07 15:58:41 i Mat, kakor och annat gott

Prövade på något nytt idag. Olika wokgrönsaker, kyckling, kokosmjölk, sambal oelek, sweek chilli sås och lite nudlar till det. Himlans gott!

God morgon

Publicerad 2013-05-07 07:59:00 i Livet och sånt

Imorse var det dax för raketuppskjutning och samling på skolan vid fyra. Fast gissa vem som vaknade tjugo i åtta.. Lyckades på något sätt stänga av alarmet inatt utan att jag kommer ihåg det. När jag väl vaknade och fattade det så hoppades jag att det hade blivit framflyttat igen, men sån tur hade jag inte.
Var väl min kropp som desperat skrek efter vila efter några allt för sömnlösa nätter.. Men sög rejält att jag missade det...

 

Något mer som suger är att jag vaknade vid åtta och inte nio. Vad ska jag nu göra fram till att vi börjar vid halv elva?

-

Publicerad 2013-05-06 22:25:59 i Dagbok

Ikväll är tankarna kaos igen. Jag vet inte vad som är upp och ner och jag vet än mindre vad jag ska göra. Jag vet inte hur alla tankarna kommer bara sådär men jag vet vad dom gör med mig. Idag var det svårt att bara hålla tårarna borta på jobbet. När jag kom hem lät jag dom svämma över igen. Det var några dagar sedan sist nu. 
Allt bara snurrar. Jag vet inte om jag ska lyssna eller inte. Om jag ska förlåta eller inte. Om jag ska träffa eller inte. Om jag ska åka hem eller inte. Om jag ska kämpa eller inte. Jag vet ingeting just nu.
 

Tjockisar är vi allihop

Publicerad 2013-05-06 14:54:25 i Mat, kakor och annat gott

Idag tog vi med oss monsterårtan till skolan. Trots att vi hade varit i skolan sedan klockan 8 fast vi inte började förrän 10 på grund av en utebliven raketuppskjutning så var alla så glada. Tårtan blev uppäten efter lite hjälp från några teknikare och lärare.
Eftersom det inte blev att kolla på någon raketuppskjutning idag så är det samling 04.10(!) imorgon för ännu ett försök. Om det är för dåligt väder då och vi får gå hem igen så dör jag efter att ha blivit upptvningad så tidigt..

Will you still love me when I got nothing but my aching soul

Publicerad 2013-05-06 00:55:03 i Mat, kakor och annat gott

Elisas och min tårta blev den coolaste någonsin. Haha, så himla ful och fattar inte riktigt hur vi lyckades. Stor och väger ett ton gör den också. Men den har allt sin charm. Mitt kök var kaos efteråt men det börjar sakta se ut som det borde göra nu igen. Kvällsfika hann vi med också med nybakt bröd och gottigheter. Nu ska jag bädda ner mig i sängen och kolla genom lite fysik som jag ska ha prov på imorgon. Håller tummarna på att jag klarar det!


Väntar fortfarande på stegen i trappan och knackningen. Vet att den är påväg, men när? Hur kan jag sakna det? 

How can I love when I'm afraid

Publicerad 2013-05-05 12:54:49 i

Igår när Patrik bangade på att bada badtunna som vi andra var pepp på så blev det fika här istället. Jag hade bakat några konstiga äckliga kakor. Dom blev uppätna iallafall och kaffe och saft dracks. Vissa har ju inte riktigt vuxit upp såpass mycket att vi dricker kaffe än... 
Aja, dom flesta gick vid 11 tiden förutom Johannes och David som satt kvar ett tag till. David fick för sig att måla naglarna och sedan duscha. Det var tydligen någon bra film på tv också som dom satt och kollade på. Jag somnade i sängen vid lite efter tolv. Tror att dom gick sedan vid tvåtiden eller något sånt.

Idag är det tårtbak och fysikplugg som står på schemat! Jag och elisa har fått för oss att baka sjukaste tårtan, kommer bli bäst! 

 

New in

Publicerad 2013-05-04 16:57:04 i

Dessa godingar fick följa med hem igår och plånboken blev en smula lättre. Har funderat ett tag på ett par Ray Bans nu och igår så tog jag tag i det. Blev ett par svarta folding wayfarer och en mycket nöjd Pauline.

Head up

Publicerad 2013-05-04 11:51:11 i

God Morgon!
Trodde verkligen att solen sken när jag klev upp och så såg jag att det var mulet och det kom några stackars snöflingor som verkade lite borttappade fallandes. Och jag som var på sån fint-väder-ute-idag-humör. Dagen här ska iallafall spenderas med att storstäda. Får panik av min äckliga lägenhet så nu ska torkas, skrubbas, skuras och dammas. Sedan har jag en hel del rolig fysik att plugga lite till eftersom jag har ett prov på måndag som skulle vara skönt att klara. 
Förra söndagen var jag överlycklig innan för det var första gången på lääääänge som jag var ledig en dag under en helg. Denna helgen är jag ledig HELA helgen. Det är helt sjukt! Vet knappt vad jag ska ta mig till med allt tid som är över nu... Egentligen är ju enda anledningen till att jag är helt ledig från jobb för jag inte kan prata. Har något kul som satt sig på stämbanden så låter som en 70 åring som har rökt hela livet när jag faktiskt får fram något ljud. 

Men nu blir det storstäd!

I will not let anything take away

Publicerad 2013-05-03 23:29:15 i

Detta har ändå blivit en sån där fin dag men massa småsaker som har varit underbara. Började dock dagen med att försova mig. Men skickade tillslut in projektrapporten (den känslan, helt obeskrivlig!), hejade lite på klassen när vi spelade innebandymatch mot teknikklassen och självklart vann ju bästa klassen, var sedan och jobbade i några timmar innan jag sedan tog helg. Patrik och Elisa hängde på safari medan jag jobbade och sedan gick vi en sväng på stan.Fick med mig lite fint hem som jag ska försöka visa imorgon.

Försökte sova lite på eftermiddagen för att komma ikvapp från inatt då jag bara fick 4,5 timmar med stängda ögonlock på grund av en hjärna som var på högvarv. Tuppluren slutade efter 10 minuter när jag vaknade med en sån hostatack så jag var påväg att kväva mig själv och det var all sömn jag fick. Så var inte på världens bästa humör sedan och var nästan påväg att missa thaimat med Elisa, Patrik och Linn. Som tur var gjorde jag inte det och hade en supermysig fredagkväll med som med massa skratt och prat.
Nu är jag helt slut och hoppas verkligen på att jag kan få några fler timmars sömn inatt. God Natt!


Elisa och Patrik stylade mig med finaste sommaroutfitten på stan idag, synd att jag inte slog till på allt!

What goes around comes around

Publicerad 2013-05-02 22:53:43 i

Har varit dålig på att skriva vad jag är glad öjd eller stolt över nu det senaste. Kanske är förståeligt med allt som har hänt + att jag har legat sjuk. Jag inte riktigt varit speciellt mycket som hade platsat på den listan under dessa dagarna. But here we go again!

Idag är jag glad/nöjd/stolt över:
  • Mina fina kompisar som har varit helt galet underbara de senaste dagarna! Finns inte ord till hur mycket jag älskar er 
  • Att det faktiskt gick bra på högskoleprovet och jag höjde resultatet med några poäng från förra gången jag skrev det.
  • Att projektarbetet äntligen är klart! Jäääääklar vad underbart det känns!
  • Att man nu kan se golvet i min lägenhet igen. Dock skulle jag behöva skura golvet ett antal gånger efter förfesterna som har varit här....
Sen kan jag säga att jag inte är jätteglad över att fyra av de finaste tjejerna+ Anders idag drog iväg mot Turkiet för en vecka av sol och bad. Får väl lägga mig i en snöhög eller något och hoppas på att jag också får lite färg. 

-

Publicerad 2013-05-02 22:24:28 i Dagbok

Jag har legat hemma i tysthet i flera dagar. Legat och lyssnat om jag kan höra steg i trappan upp hit. Om jag kanske kan få höra den där knackningen igen. Men jag har inte hört det. Börjat inse nu att den inte kommer. Att jag aldrig kommer att få veta något mer. Men det är så himla jobbigt att släppa tag om hoppet. Även om jag vet att jag egentligen inte väntar på något som är bra så vill jag ändå att det ska komma. Men det gör det inte. Idag är det exakt tre veckor sedan jag hörde den knackningen sist och nu sitter jag och väntar mer än någonsin. Har nu sakta försöka börjat släppa på hoppet. Nu är det inte längre tyst i lägenheten utan det spelas musik som det i vanliga fall alltid gör. Men hoppet finns ändå här inne och håller sig kvar och sårar mer och mer för varje minut. 

Död, dödare, dödast

Publicerad 2013-05-02 18:06:00 i

Denna eftermiddagen och kvällen hänger jag mest i sängen med fyra tjocka, engelska böcker om norrsken och en projektrapport som ska skrivas klart. Bara en massa småpill som in med bilder, fixa med alla källor (fy fan), skriva en samanfattning och sen är allt klart! Återkommer om några timmar när den är inskickad och jag är glad igen!
Lyssna på fina bandet Walter Bob under tiden som idag släppta sin EP Light My Way idag! 

-

Publicerad 2013-05-01 23:06:21 i Dagbok

Jag vill kunna gå ut och gå. Det bästa som finns för att rensa tankarna är att snöra på sig skorna och bara gå. Inte ha någon slutdestination eller tänka på vart man går utan bara gå. Bäst är det under kvällarna när det inte har hunnit blivit helt mörkt ute än utan det skymmer sådär lagom. Jag hade verkligen velat gå ut och gå nu. Jag hade behövt det. Men mina lungor klarar det inte nu, så fort jag är ute i kalluft så får jag så ont så jag kan knappt andas känns det som. Istället står jag i fönstret nu. Kollar ut på bilarna som kör förbi, människorna som kommer och går och rödljusen som växlar från rött, till gult, till grönt och sen tillbaka igen. Det funkar nästan lika bra men inte riktigt. Det finns så mycket jag vill just nu. Så mycket mer än bara gå. Men det får jag nog spara till en annan dag att berätta om. 

Något av det jobbigaste just nu är att det känns som jag inte kan lita på någon längre. För två av dom personerna som jag trodde att jag kunde lita på svek mig så otroligt och hur vet jag då att ingen annan gör det? Hur ska jag kunna släppa in någon igen och kunna lita på den personen inte gör det samma? 

-

Publicerad 2013-05-01 15:11:00 i Dagbok

Idag är jag ledsen. Jag känner mig så sjukt jävla sårad och kränkt. Hur dom först ha kunnat göra något sånt och sen att dom bara skiter i det. Att ingen av dom höra av sig utan att det känns som båda två låtsas som ingenting. Jag fattar verkligen inte hur några kan göra något sånt. 
Innan jag har inte varit såhär ledsen. Jag har kännt mig sårad som fan men samtidigt har jag inte kännt mig ledsen på det här sättet utan jag har mer hoppats på att dom får sota rejält för det och att jag inte ska bry mig så mycket om det utan att det är dom som ska må dåligt eftersom det är dom som har gjort fel och inte jag. Men nu när ingen av dom ens hör av sig så är jag ledsen. Att dom inte ens kan bry sig så pass mycket efter vad dom har gjort att dom hör av sig. Det känns ju som att dom inte tycker att dom har gjort något fel när dom inte ens kan säga förlåt. 

Om

Min profilbild

Pauline Strand

Hejsan! Mitt namn är Pauline och jag är 25 år. Jag bor i Örebro tillsammans med min hund Rut och min sambo Patrik, som dock bara är hemma ibland eftersom han annars jobbar inom försvaret. Själv spenderar jag tiden med att försöka plugga till jurist. Här får ni läsa om livet i allmänhet, alla tankar som har en tendens att snurra runt i mitt huvud och allt är skrivet med en massa felstavningar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela