Pauline Strand

Jordgubbstårta

Publicerad 2014-06-21 16:19:00 i Mat, kakor och annat gott

Nu till midsommar så kliade det i tårt-fingrarna och jag kände att jag var tvungen att få baka en tårta. Dock blev det sen bara jag och Elin på kvällen så det blev ganska mycket tårat över.... Men här är receptet iallafall!

Tårtbotnar: 
"Lika delar"

Fyllningar:

Jordgubbsmousse
250g frysta jordgubbar
4 gelantinblad
1/2 dl socker
3 dl grädde

1. Tina de frusna jordgubbarna och mixa dom sedan till en slät smet. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Koka upp jordgubbarna och sockret. Låt det puttra i någon miut och ta det sedan av plattan och rör i gelantinbladen. Låt svalna lite
3. Vispa upp grädden och ha sen i jordgubbssåsen och rör runt ordentligt. In med det i kylen så det stelnar, hellst över natten. 
 
Vaniljkräm
1 ägg
1/2 dl florsocker
2 msk potatismjöl
3 dl mjölk
1 vaniljstång
3 dl grädde
 
1. Blanda ägg och florsocker i en kastrull. Blanda sen ner potatismjölet och sist ner med mjölken. 
2. Dela vaniljstången och gröp ur alla frön och ha i mjölkblandningen. Lägg i vaniljstången också.
3. Koka upp vaniljsåsen och rör hela tiden så det inte bränner fast. När det börjar koka så ta av kastrullen från spisen och ta ur vaniljstången från såsen. Låt den kallna.
4. Vispa grädden och ha sen ner den kalla vaniljsåsen där och rör om rdentligt. 
 
 
Dela tårtbotten i tre tunna lager. Lägg ett lager jordgubbsmousse och ett lager vaniljkräm mellan bottnarna. Täck sedan hela tårtan med grädde och dekorera med choklad och en massa jordgubbar!
Jag gjorde botten till tårtan och fyllningarna en dag, fyllden den dagen efter och spacklade den sen med grädde och dekorerade den en tredje dag. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pauline Strand

Hejsan! Mitt namn är Pauline och jag är 25 år. Jag bor i Örebro tillsammans med min hund Rut och min sambo Patrik, som dock bara är hemma ibland eftersom han annars jobbar inom försvaret. Själv spenderar jag tiden med att försöka plugga till jurist. Här får ni läsa om livet i allmänhet, alla tankar som har en tendens att snurra runt i mitt huvud och allt är skrivet med en massa felstavningar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela