Pauline Strand

Renskiljning

Publicerad 2017-01-14 15:38:00 i Livet och sånt

Bättre sent än aldrig... Här kommer en bildbomb och sånt från när vi fick vara med på renskiljning i Kiruna.

Nu när vi var uppe i kiruna så hade vi äran att få följa med Sara och hennes familj på renskiljning. Så himla häftig upplevelse! Massa folk, hur mycket renar som helst, alla hade sina eldar man satt samlade vid och sen så släpptes det in renar i omgångar som alla då sorterade upp beroende på vem de tillhörde. Så fascinerande att se hur de på långt avstånd kunde se vilken av renarna som var deras endast genom att kolla på öronen. 

 
Patrik älskade att få vara med på detta och gick med ett gigantiskt leende på läpparna i bägge dagarna, underbart att se! Han hjälpte till med att fånga in renar och jag sprayade blå färg på de renarna som hade fått vaccin. Som sagt, så himla häftigt att få vara med och uppleva detta! 
 
Natten sov vi alla i Saras familjs stuga. Så himla mysigt, vedeldad för att få värme, sov  8 personer på 20 kvadrat och fick så himla mycket god mat. Nästan allt renkött såklart. På kvällen följde vi med ut och matade alla renarna också. Bland det mysigaste jag varit med om! Åka runt på kälken som var fullastad med hö bakom skotern och kasta ut till alla fina renarna. Så underbart! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pauline Strand

Hejsan! Mitt namn är Pauline och jag är 25 år. Jag bor i Örebro tillsammans med min hund Rut och min sambo Patrik, som dock bara är hemma ibland eftersom han annars jobbar inom försvaret. Själv spenderar jag tiden med att försöka plugga till jurist. Här får ni läsa om livet i allmänhet, alla tankar som har en tendens att snurra runt i mitt huvud och allt är skrivet med en massa felstavningar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela