Pauline Strand

Vetrinärbesök

Publicerad 2018-12-11 23:22:40 i Livet och sånt

Har tenta på fredag och borde egentligen spendera varje vaken timme till att plugga. Men det gör jag ju såklart inte... Igår satt jag mer eller mindra hela dagen med att försöka få ihop och fixa klart några julklappar så jag kunde beställa dom sen. Och idag har jag spenderat fyra timmar hos vetrinären i Västerås med mamma och Inez. Hade egentligen inte behövt följa med dit men gjorde det ändå. Tråkigt för mamma att åka själv så långt och om jag känner mig själv rätt hade jag inte kunnat fokusera på plugget här hemma ändå för hade varit lite orolig för Inez. Hon skadade ju sig i somras så vi var inne hos vetrinären då och dom trodde att det eventuellt var knät. Men sen blev hon bra igen men började för någon månad sen halta igen när hon hade sovit, typ som att foten hade somnat. Så då vart det vetrinären igen men fick samma medicin igen som första gången eftersom hon ändå blev bra då. Men nu häromdagen fick hon busa med Rut och har haltat jättemycket igen efter det. Såhäng länge har hältan aldrig suttit i heller och nu vill hon knappt ens sätta ner foten för det gör så ont. 
 
Så idag blev det då en sväng till Västerås och en annan vetrinär än vart vi varit med henne innan. Först ut var fysioterapeut som trodde hon hade en rätt rejäl senskada vilket gjorde att hon haltar så och att det kommer tillbaka hela tiden. Sen blev det en snabblunch för mig och mamma innan det var dags för vetrinären att göra en undersökning också. Hon hittade istället att hon verkade ha väldigt ont i knät (som dom trott gångerna innan hos den andra vetrinären) så Inez blev sederad så hon kunde röntgas. Jag har nog knappt aldrig mött en så sprallig och energifylld hund som Inez innan och det märktes verkligen idag när hon trots sedering så hon egentligen ska vara helt borta så lyckas hon hoppa upp och ställa sig på röntgenbordet. Som vi har skrattat år det sen! Djursköterskan som tog röntgenbilderna var nästan påväg att få ge henne en större dos än vad hon skulle ha med sömnmedlet för att det skulle funka. Kom in en annan djurskötare när vi höll på och började prata med vanlig samtalsröst och trodde vår djurskötare skulle slakta henne haha! Man fick bara viska supertyst för att inte få Inez att vakna till mer än vad hon redan var. 
 
Domen tillslut efter många om och men blev iallafall ett lite inflamerat knä och en misstänk korsbandsskada och en remiss till specialist i Göteborg. Antingen så är det då knät som är den primära skadan och senan har blivit en sekundärskada pga den eller att senan är den primära sadan och att knät har blivit inflamerat pga senan (och det inte är något fel på  korsbandet) eller så är det två olika separata skador. Bara att vänta och se helt enkelt tills hon har varit i Göteborg på undersökning nu. Skönt ändå att hon verkligen är grundligt genomgången nu av två olika vetrinärer och en fysioterapeut! Så får vi bara hålla tummar och tår för lillfisen att det inte är någon allvarlig skada hon fått...!
 
Hahah det där med att inte vilja plugga är väl novellen jag skrivit här nu ett tecken på. Allt för att undvika det. Men ska se om jag lyckas få lite plugg gjort här nu i sängen innan jag släcker för att sova. God natt! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pauline Strand

Hejsan! Mitt namn är Pauline och jag är 25 år. Jag bor i Örebro tillsammans med min hund Rut och min sambo Patrik, som dock bara är hemma ibland eftersom han annars jobbar inom försvaret. Själv spenderar jag tiden med att försöka plugga till jurist. Här får ni läsa om livet i allmänhet, alla tankar som har en tendens att snurra runt i mitt huvud och allt är skrivet med en massa felstavningar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela